Američki ambasador se vratio u Moskvu

Izvor: VOA, 24.Jun.2021, 17:59

Američki ambasador se vratio u Moskvu

Ambasador Sjedinjenih Država u Rusiji Džon Saliven vratio se u četvrtak u Moskvu, koju je napustio u aprilu u svetlu diplomatske krize. Odnosi dve zemlje, znatno pogoršani proteklih meseci, neznatno su se pobošljali posle prošlonedeljnog samita predsednika Džoa Bajdena i Vladimira Putina koji su ocenili da su razgovori, 16. juna u Ženevi, bili pragmatčni, ali ne i prijateljski, prenosi agencija Rojters. "Vratio sam se danas u Moskvu. Spreman sam da radim sa Rusijom na našem cilju uspostavljanja stabilnih i predvidljivih odnosa dve zemlje", rekao je Saliven, čiju je izjavu na Tviteru podelio portparol američke ambasade. Saliven je prethodno za novinsku agenciju Interfaks rekao da bi dve sile trebalo da budu "otvorene i iskrene" kada je reč o pitanjima u pogledu kojih nisu saglasne.  "Trebalo bi da sarađujemo gde je to u našem zajedničkom interesu, a tamo gde postoje neslaganja - a značajna su - važno je da imamo otvoren i iskren dijalog", rekao je američki ambasador, a prenosi Interfaks. Saliven je Moksvu napustio u aprilu, navodeći da putuje u Vašington na konsultacije, četiri dana nakon što je Kremlj sugerisao Vašingtonu da povuče svog ambasadora zbog diplomatske krize između dve zemlje. Rusija je prethodno povukla svog ambasadora iz Vašingtona nakon što je Bajden potvrdno odgovorio na novinarsko pitanje da li misli da je Putin ubica, posle čega su dve zemlje uvele sankcije jedna drugoj. Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov se u američku prestonicu vratio početkom nedelje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki ambasador se vratio u Moskvu posle dva meseca odsustva

Izvor: N1 televizija, 24.Jun.2021

Američka ambasada u Rusiji saopštila je da se u Moskvu vratio ambasador Džon Saliven posle dva meseca odsustva.

Nastavak na N1 televizija...

DOGOVOR PUTINA I BAJDENA URODIO PLODOM: Novim potezom je napravljen važan iskorak ka smirivanju situacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021

Da li će se ispoštovati i ostale tačke razgovora, ostaje nam da vidimo..Američki ambasador u Rusiji Džon Saliven vratio se danas na Moskvu, pošto je dva meseca bio na konsultacijama u Vašingtonu...- Vratio sam se danas. Spreman da radim sa Rusijom na našem cilju postizanja stabilnog i predvidljivog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.