DOGOVOR PUTINA I BAJDENA URODIO PLODOM: Novim potezom je napravljen važan iskorak ka smirivanju situacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021, 20:12

DOGOVOR PUTINA I BAJDENA URODIO PLODOM: Novim potezom je napravljen važan iskorak ka smirivanju situacije

Da li će se ispoštovati i ostale tačke razgovora, ostaje nam da vidimo

Američki ambasador u Rusiji Džon Saliven vratio se danas na Moskvu, pošto je dva meseca bio na konsultacijama u Vašingtonu.

- Vratio sam se danas. Spreman da radim sa Rusijom na našem cilju postizanja stabilnog i predvidljivog odnosa naše dve zemlje - objavio je Saliven na Tviteru.

On je izjavi, koju je prenela agencija "Interfaks", ranije naveo da SAD i Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << treba da budu međusobno iskrene i kada se ne slažu, prenosi Rojters.

- Treba da sarađujemo kada postoji naš zajednički interes, a kada postoje nesuglasice, a imamo značajne nesuglasice, važno je da imamo otvoren i iskren dijalog - rekao je Saliven.

Dogovor o povratku ambasadora postignut je tokom sastanka predsednika SAD i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putinau Ženevi 16. juna. Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov vratio se u Vašington ranije ove nedelje.

Antonov je u martu povučen iz Vašingtona na konsultacije nakon što je predsednik SAD Džo Bajden izjavio da smatra da je ruski predsednik Vladimir Putin ubica, a SAD su povukle Salivena na konsultacije 22. aprila.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.