APOKALIPTIČNE SCENE: Velika erupcija vulkana na Pacifiku, ogromni talasi pogodili ostrvo Tonga (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2022, 09:53

APOKALIPTIČNE SCENE: Velika erupcija vulkana na Pacifiku, ogromni talasi pogodili ostrvo Tonga (FOTO/VIDEO)

Vulkan, koji se nalazi oko 30 kilometara jugoistočno od ostrva Fonuafo’ou, prethodno je eruptirao krajem prošle godine.

Ostrvo Tonga izdalo je upozorenje za cunami za ceo arhipelag, nakon što je u petak ponovo eruptirao vulkan Hunga Tonga Hunga Ha’apai.

Kako prenosi Radio Novi Zeland, upozorenje je izdato jer je vulkan Hunga Tonga Hunga Ha’apai poslao pepeo, paru i gas 20 kilometara u vazduh, nakon svoje ponovne erupcije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ada ülkesi Tonga'nın başkenti Nuku'alofa'nın 65 km kuzeyinde yer alan Hunga Ha'apai Adasındaki yanardağda patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından tsunami alarmı verildi. pic.twitter.com/XcENAocKOs

— CorrespondentTR (@TrCorrespondent) January 15, 2022

Can literally hear the volcano eruption, sounds pretty violent. pic.twitter.com/gX6z2lSJWf

— Dr Faka’iloatonga Taumoefolau (@sakakimoana) January 15, 2022

Radio Novi Zeland izvestio je da je erupcija imala radijus od 260 kilometara i da je bila sedam puta snažnija od prethodne eupcije, koja se desila 20. decembra, dok Rojters prenosi da postoji opasnost za još jednu državu, Američku Samou, od jakih okeanskih struja koje bi mogle da budu opasne duž plaža u lukama.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erupcija vulkana na Pacifiku, cunami kod Američke Samoe

Izvor: RTS, 15.Jan.2022

Pacifička država Tonga izdala je upozorenje na cunami nakon erupcije vulkana na dnu Tihog okeana. . Nadomak Apije, glavnog grada ostrva Samoa, američke prekomorske teritorije, uređaji su registrovali talase cunamija visine oko 1,5 metara...Na društvenim mreržama su...

Nastavak na RTS...

KAO DA JE EKSPLODIRALA ATOMSKA BOMBA: Erupcija podvodnog vulkana na Tongi vidljiva iz svemira, cunami već pogodio ostrvo VIDEO

Izvor: Kurir, 15.Jan.2022

Pacifičko ostrgo Tonga pogodili su ogromni cunami talasi nakon eksplozije podvodnog vulkana na Pacifiku.

Nastavak na Kurir...

Japan: Evakuacija u priobalnim područjima zbog cunamija; Peru: Pronađene dve osobe koje su se utopile

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2022, 09:46

Stotine hiljada japanskih državljana savetovano je danas da se evakuišu jer su talasi od preko jednog metra pogodili priobalna područja te zemlje, javila je državna televizija NHK, nakon što je erupcija podvodnog vulkana u Pacifiku, kod ostrva Tonga, izazvala pretnju od cunamija...Oko 230.000 ljudi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.