AMERIKA ĆE SKUPO PLATITI SVOJU SAMOVOLJU: Rusi obavestili SAD o akcijama koje če preduzeti zbog novih sankcija

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 16:53

AMERIKA ĆE SKUPO PLATITI SVOJU SAMOVOLJU: Rusi obavestili SAD o akcijama koje če preduzeti zbog novih sankcija

Pomoćnik ruskog predsednika Vladimira Putina obavestio je danas američkog ambasadora u Rusiji o odgovoru Moskve na novi paket američkih sankcija

, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov.

- Pomoćnik predsednika Rusije Juri Ušakov pozvao je danas američkog ambasadora Džona Salivana na sastanak i razjasnio mere koje će Rusija preduzeti kao odgovor na sankcije koje su Sjedinjene Države juče najavile - rekao je Peskov.

Američka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlada u četvrtak je stavila ruske kompanije na crnu listu, proterala ruske diplomate i zabranila američkim bankama da kupuju državne obveznice od ruske centralne banke i Ministarstva finansija.

Peskov je izjavio je da će se u pogledu odnosa sa Vašingtonom Moskva rukovoditi principom reciprociteta.

Prema njegovim rečima, nova američka ograničenja neće olakšati napore da se dogovori sastanak Putina i Bajdena koji je nedavno predložila Bela kuća.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.