Zaharova: SAD priznale da podrivaju osnovne principe slobodne trgovine i konkurencije

Izvor: Vostok.rs, 24.Feb.2021, 08:48

Zaharova: SAD priznale da podrivaju osnovne principe slobodne trgovine i konkurencije

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je saopštenje američkog Stejt departmenta da je razlog odbijanja Vašingtona projekta „Severni tok 2“ geopolitika, navodeći da su same Sjedinjene Američke Države priznale da podrivaju osnovne principe trgovine i konkurencije. „Portparol Stejt departmenta izjavio je da su geopolitika i rastući uticaj Rusije razlog što Vašington ne odobrava projekat ‘Severni tok 2’: ‘Govorimo na planu geopolitike. Zabrinuti smo zbog uticaja koji će on omogućiti Rusiji, poluge uticaja na neke naše najbliže saveznike i partnere u Evropi koju će dati ruskom režimu’... Nemačka stalno tvrdi da joj je ovaj projekat koristan! A SAD neprestano izjavljuju da se ekonomija i energija ne smeju politizovati! A sada će oni koji ne žele da politizuju ekonomiju i energetiku pomagati onima koji imaju koristi od projekta sa ekonomskog i energetskog gledišta, da ga ne realizuju?“, napisala je Zaharova na na Fejsbuku. Ona je istakla da je samim tim „Stejt department priznao da Sjedinjene Američke Države podrivaju osnovne principe slobodne trgovine i konkurencije, podređujući zakone tržišta sopstvenim geopolitičkim interesima, delujući protiv volje suverenih zemalja i protiv interesa građana nezavisnih država“.
 
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zahaarova: Pozabavićemo se blokiranjem „ruskih“ naloga na Tviteru

Izvor: Vostok.rs, 24.Feb.2021

Ruska strana će se pozabaviti razlozima za blokiranje „ruskih“ naloga na Tviteru, rekla je za RIA Novosti portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Ranije je Tviter saopštio da je uklonio 100 „ruskih“ naloga koji "podrivaju veru u NATO" i "pokušavaju da utiču na Sjedinjene...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.