Zaharova: Ruski mediji počeli u mnogim informativnim stvarima da pobeđuju Zapad

Izvor: Vostok.rs, 10.Nov.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Ruski mediji počeli u mnogim informativnim stvarima da pobeđuju Zapad

Ruski mediji, kao što su RT, Sputnjik, RIA Novosti, VGTRK, TASS počeli su da u mnogim informativnim stvarima pobeđuju Zapad, izjavila je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Prema rečima Zaharove, ruski medijski sektor koji se razvio kao odgovor na informacionu subverzivnu delatnost Zapada postao je zaista konkurentan.

„Američki establišment, uključujući Vašington, shvata da ne mogu da se nose sa tom konkurencijom, a još manje da pobede“, izjavila je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.

„Oni više ne mogu da drže korak, jer RT, Sputnjik, Ria Novosti, VGTRK, TASS zaista počinju da informativno pobeđuju u mnogim stvarima“, saopštila je Zaharova.



Ministar za telekomunikacije Rusije Nikolaj Nikiforov smatra da zahtev Ministarstva pravde SAD prema RT da se registruje do 13. novembra kao strani agent predstavlja više antirusku histeriju, nego konstruktivni pravni dijalog.



Govoreći o tome kakav može biti odgovor Rusije, ruski ministar je naveo da odgovor ruske strane može biti recipročni i hitan.

Ministarstvo komunikacija će tek proučiti dokument Ministarstva pravde SAD, jer je teško izvlačiti zaključke iz medijskih naslova.

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.