Zaharova: Na sankcije SAD uvek je sledio recipročni odgovor

Izvor: Vostok.rs, 21.Jun.2021, 08:43

Zaharova: Na sankcije SAD uvek je sledio recipročni odgovor

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je najavu američkih vlasti da će uvesti nove sankcije Rusiji rekavši da je „čudno što neko u Vašingtonu toliko voli trku sa preponama i to na vrtešci“. Ona je ujedno podsetila i da će ove sankcije zasigurno izazvati recipročne mere ruske strane. „Na nezakonite sankcije SAD uvek je sledio recipročni odgovor Rusije. Čudno je što neko u Vašigtonu toliko voli trku sa preponama i to na vrtešci“, saošptila je Zaharova. Takođe je rekla da je „Severni tok 2“ komercijalni projekat, da su učesnici tog projekta privatni operateri i nezavisne države, te da SAD pokušavaju da sankcije iskoriste kao instrument rešavanja problema sopstvene nekonkurentnosti.  
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Zapad zna šta ga čeka"

Izvor: B92, 21.Jun.2021

Moskva -- Marija Zaharova je rekla da Zapad zna kakav će biti odgovor Rusije na sankcije, a da ipak pravi istu grešku...Predstavnici EU znaju da je, prema Ustavu, Krim deo Rusije, znaju kakav će biti odgovor na produženje sankcija, ali ipak sebi prave probleme, saopštila je portparolka Ministarstva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.