ZELENSKI NE VERUJE AMERICI: Traži dokaze o tvrdnjama Vašingtona o ruskoj invaziji na Ukrajinu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 20:27

ZELENSKI NE VERUJE AMERICI: Traži dokaze o tvrdnjama Vašingtona o ruskoj invaziji na Ukrajinu!

"Stvaranje panike nam ne pomaže", rekao je Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski zatražio je da se predstave dokazi, ako oni uopšte i postoje, da će navodna invazija na Ukrajinu početi 16. februara. On je naveo da priče o dokazima pa čak i datumu da Rusija planira invaziju na Ukrajinu stvaraju paniku u ukrajinskom društvu i zatražio da vidi dokaze za takve tvrdnje. Kako je rekao, trenutno postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jako puno informacija o navodnoj eskalaciji u punom obimu od strane Rusije.

- Čak postoje i tačni datumi te invazije - upozorio je i dodao da Kijev dobro razume sve rizike.

Ukraine leader says warnings of imminent Russian invasion stoking ‘panic’ https://t.co/NqTmn93tN6

— The Times of Israel (@TimesofIsrael) February 12, 2022

- Ako bilo ko imat bilo kakve dodatne informacije o stopostotnoj šansi za invaziju, dajte nam ih - dodao je on. Takođe je kazao i da bi Ukrajina trebalo da bude spremna na sva dešavanja sa "bilo koje strane njenih granica". Prethodno je američki predsednik Džo Bajden tokom video konferencije, u kojoj su učestvovali više zapadnih lidera, izjavio da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu već 16. februara. Tu informaciju je preneo list Politiko.

#BREAKING Ukraine leader Zelensky says warnings of Russian invasion 'provoking panic', demands to see firm proof pic.twitter.com/ZoBndyL3BU

— AFP News Agency (@AFP) February 12, 2022

Istovremeno, rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da zapadne zemlje uz pomoć medija šire lažne informacije sugerišući da Moskva možda planira invaziju na Ukrajinu i da time pokušavaju da odvuku pažnju sa svojih agresivnih akcija. Zelenski je takođe izjavio i da je panika "neprijateljev najbolji prijatelj", kao i da sve te informacije koje mediji prenose doprinose panici, a odmaže Kijevu.

"We understand all the risks," President Volodymyr Zelensky of Ukraine said Saturday, as he continued to play down U.S. warnings of an imminent Russian invasion. There has been "too much information in the information space," Zelensky said. https://t.co/S1pmtZSDcr

— The New York Times (@nytimes) February 12, 2022

- Moram da izanaliziram sve informacije kojima raspolažemo. Imamo ih i previše. Jer, radi se o našoj teritoriji, našoj granici. Moram da razgovaram s narodom kao predsednik, moram da kažem istinu. A istina je da imamo različite informacije - kazao je. Prethodno je Zelenski poručio Ukrajincima, prilikom posete vežbama MUP-a, da nema razloiga za paniku i da je sve pod kontrolom.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.