Vučić o razgovoru s Netanjahuom: Potvrdjeno prijateljstvo Srbije i Izraela

Izvor: Beta, 11.Sep.2020, 19:19

Vučić o razgovoru s Netanjahuom: Potvrdjeno prijateljstvo Srbije i Izraela

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u njegovom današnjem telefonskom razgovoru s premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom potvrdjeno prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda i dve države."Odličan telefonski razgovor sa premijerom Benjaminom Netanjahuom. Potvrdjeno je prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda, Srbije i Izraela. Moguća skora poseta Jerusalimu i jačanje saradnje na svim nivoima", napisao je Vučić na Instagramu.Vučić se u petak u Vašingtonu obavezao, u okviru normalizacije ekonomskih odnosa s Kosovom, da Srbija prebaci ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim do 1. jula 2021. godine. Kosovo se obavezalo na medjusobno priznanje s Izraelom.Medjutim, Vučić je posle potpisivanja dokumenta u Beloj kući rekao da se Srbija obavezala da za godinu dana premesti ambasadu u Jerusalim "ako Izrael bude poštovao Srbiju".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić o razgovoru s Netanjahuom: Potvrđeno prijateljstvo Srbije i Izraela

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Sep.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u njegovom današnjem telefonskom razgovoru s premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom potvrđeno prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda i dve države. "Odličan telefonski razgovor sa premijerom Benjaminom Netanjahuom. Potvrđeno je prijateljstvo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.