Vrućina rasterala vukove

Izvor: RTS, 03.Nov.2010, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrućina rasterala "vukove"

Novajlnija u redovima Vašingtona Džo Vol stao na domak tripl-dabla u pobedi protiv Filadelfije. Lejkersi, Boston i Majami bez veće drame nastavljaju pobedničke serije. Lebron Džejms bez ijednog skoka na meču protiv Minesote. Miličić bez poena, Peković sve bolji.

Majami je pobedom nad Minesotom nastavio seriju pobeda, pri čemu ekipa Darka Miličića i Nikole Pekovića ni u jednom trenutku meča nije bila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protivnik dostojan ozbiljnog truda trojice velikih zvezda tima sa Floride.

Posle početnog nećkanja, mesto vođe time Erika Spolestre u potpunosti je preuzeo "starosedelac" Dvejn Vejd i sa 26 poena, uz sjajan procenat šuta, predvodio Majami do četvrte uzastopne pobede u ovoj sezoni. Na otvaranjeu Majami je izgubio od Bostona.

Lebron Džejms polako preuzima ulogu plejmejkera ekipe, pa je uz 20 poena imao i odličnih 12 asistencija, ali je i po prvi put u 519 utakmica, koliko je odigrao od dolaska u NBA ostao bez skokova.

Utakmice je bila i sudar najboljih igrača sa drafta 2003. godine, jer su se te godine u NBA preselili Džejms, Kris Boš, Dvejn Vejd i Darko Miličić, koji je za 16 minuta promašio svih pet šuteva i ostao bez poena.

Ako je Džejms bio dobar asistent prošle noći, onda je Bostonom Rejdžon Rondo bio prava senzacija jer je u pobedi protiv nejakog Detroita skupio čak 17. Strelce Bostona predvodili su Kevin garnet sa 22 i Pol Pirs sa poenom manje, a Pistonski su zabeležili četiri uzastopna poraza što je najgori start te ekipe još od 1999. godine.

Lejkersi su, zahvaljujući sjajnoj igra Kobija Brajanta u prvom poluvremenu, u laganom ritmu pregazili Memfis i zabeležili četvrtu pobedu u isto toliko mečeva koje su odigrali od početka sezone. Brajant je za prva 24 minuta "zabio" 23 poena, pa nije bilo nikakve potrebe da se u poslednjoj deonici pojavljuje naa parketu.

Pau Gason postigao je 21 poen uz 13 skokova, a sjajan je bio i Lamar Odom sa 17 poena, osam skokova i šest asistencija-.

Najinteresantnija utakmica večeri odigrana je u Vašingtonu, gde su domaći posle produžetaka uspeli sa savladaju prilično slabu Filadelfiju, ponajviše zahvaljujući prvom "piku" sa ovogodišnjeg drafta Džonu Volu, koji je uz  29 poena upisao 13 asistencija i devet ukradenih lopti.

Ipak, Vizardsi se ne bi dokopali produžetaka da trojku 0,3 sekunde pre kraja nije ubacio Martin. U timu iz "grada bratske ljubavi" Lu Vilijams je postigao 30 poena.

Utakmica između Njujorka i Orlanda odgođena jer radnici u Medison skver gardenu nisu uspeli na vreme da zaamene led parketom, a da nevolja bude veća u toj operaciji pao je i deo plafona slavne njujorške dvorane.

Vašington -Filadelfija 116-115

Klivlend - Atlanta 88-100

Majami - Minesota 129-97

Detroit - Boston 86-109

Milvokie - Portland 76-90

Lakers - Memfis 124-105

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.