Vorlik: Vremena za podele prošla

Izvor: S media, 03.Okt.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vorlik: Vremena za podele prošla

Prošlo vreme za podele, izjavila ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik. Nezavisnost Kosova je što se tiče Vašingtona završena stvar.

Američka ambasadorka u Srbiji Meri Vorlik izjavila je danas u Beogradu da je “prošlo vreme za podele” i ponovila da je nezavisnost Kosova za Vašington gotova stvar.

“SAD ne podržavaju dalju podelu zemalja u balkanskom regionu. To >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vreme je prošlo “, istakla je Vorlik odgovarajući na pitanja novinara na marginama 11. Ekonomskog samita Srbije u hotelu Hajat.

Poljska: Kosovo - osnovni uslov za EU

Dačić: Postoje dva Kosova - jedno srpsko i jedno albansko

Petrović: Srbi sa severa više nikome ne veruju!

Vorlik je ponovila da Sjedinjene Države podržavaju evropsku integraciju Srbije i da rešenje problema vide u dijalogu Beograda i Prištine.

“Mislim da je važno da Srbija i Kosovo nastave dijalog i preduzmu sve napore da bi se otklonila napetost koja taj dijalog ugrožava. Važno je da mir bude sačuvan na celom Kosovu”, rekla je Vorlik.

Na pitanje da li smatra da situacija na Kosovu može da postane opasnija, ona je odgovorla da ne veruje.

Lideri EU, po njenim rečima, ne očekuju da Srbija prizna nezavisnost Kosova, ali nema mesta ni podeli pokrajine.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.