VoA: Bela kuća dala zeleno svetlo za novi sastanak predstavnika Srbije i Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2020, 21:28

VoA: Bela kuća dala zeleno svetlo za novi sastanak predstavnika Srbije i Kosova

Bela kuća dala je "zeleno svetlo" za novi susret predstavnika Beograda i Prištine u bliskoj budućnosti, posle otkazivanja sastanka dve delegacije, koji je bio planiran za 27. jun u Vašingtonu, preneo je večeras Glas Amerike (Voice of America - VoA).

U razgovoru sa aktivistima američko-albanske zajednice, putem video konferencije, specijalni predstavnik za pregovore Beograda i Prištine ambasador Ričard Grenel (Rićard Grenell) je prošle nedelje jasno stavio do znanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da ova prilika ne treba da se propusti, rekao je za Glas Amerike bivši direktor Albansko-američkog nacionalnog saveta Martin Vulaj.

"Dan posle videokonferencije sa našom grupom, Grenel se sastao sa predsednikom (SAD Donaldom) Trampom i tražio, a predsednik mu je dao 'zeleno svetlo' da nastavi proces, kao poslednju šansu, ako mogu da kažem", rekao je Vulaj za albanski servis Glasa Amerike.

Fokus sastanka, kao i ranije, ostaju ekonomska pitanja, ali Vulaj veruje da bi razgovori mogli da stvore novu energiju, koju on vidi kao korak prema političkom rešenju.

Međutim, još nije jasno da li će se i kada sastanak dve strane u Beloj kući održati i šta bi na njemu moglo da se postigne, dodao je Glas Amerike.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glas Amerike: Bela kuća dala "zeleno svetlo" za novi susret BEOGRADA I PRIŠTINE

Izvor: Blic, 01.Jul.2020, 00:02

Bela kuća dala je "zeleno svetlo" za novi susret predstavnika Beograda i Prištine u bliskoj budućnosti, posle otkazivanja sastanka dve delegacije, koji je bio planiran za 27. jun u Vašingtonu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.