Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2018, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela potvrdila oslobađanje Amerikanca Džošue Holta

Vlada Venecuele potvrdila je danas da su oslobođeni Amerikanac Džošua Holt i njegova supruga, koji su bili zatvoreni u Venecueli gotovo dve godine.

Rredsednik Venecuele Nikolas Maduro naredio je njihovo oslobađanje u "gestu" namenjenom da omogući dijalog između Karakas i Vašingtona, rekao je venecuelanski ministar komunikacije Horhe Rodrigez u izjavi za štampu.

Rodrigez je rekao da je Holt oslobođen posle više meseci pregovora između Madura i predstavnika SAD.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
On je rekao da su Holt i njegova supruga na putu za SAD.

Holt je mormonski misionar koga je Karakas optužio da organizuje oružane grupe da destabilizuje predsednika Madura. Američki zvaničnici rekli su da su optužbe nameštene.

Holt je uhapšen kada je doputovao u Venecuelu da se oženi ženom koju je upoznao preko interneta da bi vežbao španski.

Agencija AP prenosi da su obljavljene slike koje pokazuju kako Holt ulazi u privatni avion koji treba da ga odveze u Vašington. Na snimcima se pored njega vidi senator Bob Korker. Korker je pregovarao njegovo oslobađanje sa Madurom, navodi AP.

Američki predsednik Donald Tramp ranije danas je u Tviter poruci napisao da je dobra vest da je Holt pušten i da očekuje da će on večeras stići u Vašington gde ga čeka njegova porodica.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.