Velika gužva na Menhetnu

Izvor: RTS, 26.Dec.2014, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika gužva na Menhetnu

Vašington bolji od Njujorka, ali je meč u Medison Skver Gardenu ostao upamćen po tuči Kvinsija Ejsija i Džona Vola. Lebron Džejms postigao 30 poena u porazu njegovog Klivlenda od (njegovog) Majamija.

U nastavku NBA lige, Vašington je u gostima savladao Njujork Nikse, rezultatom 102:91.

Ipak, pet minuta pred kraj meča, prazničnu atmosferu pokvarili su Džon Vol i Kvinsi Ejsi koji su se potukli na terenu.

Ejsi je grubo faulirao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vola, ovaj ga odgurnuo, ali je ozbiljnije pesničenje sprečeno brzom reakcijom pribranih saigrača i sudija.

Klipersi su u Los Anđelesu savladali Golden Stejt sa 100:86, uz 24 poena i sedam skokova "rezerviste" Džamala Kroforda.

Kroford je bio samo jedan od četvorice iz redova domaćeg sastava koji su "kumovali" drugom uzastopnom porazu "ratnika" u Stejpls centru pošto su pre samo tri dana i Lejkersi u istoj dvorani bili uspešniji od Golden Stejta.

Krofordu su se pridružili Kris Pol sa 22 koša, sedam skokova i četiri asistencije, zatim Blejk Grifin sa 18 poena, 15 uhvaćenih lopsti i šest asistencija i DeAndre Džordan koji je utakmicu završio sa 14 koševa i 12 skokova.

Među poraženim "ratnicima" istakli su se Klej Tompson sa 15 poena, odnosno Stefon Kari čiji je učinak iznosio 14 koševa, devet skokova i sedam asistencija.

Za razliku od Klipersa koji su praznik obeležili pobedom, Lejkersima Božić nije doneo ništa dobro. Čikago ih je pobedio sa 20 poena razlike (113:93) a za najkorisnijeg aktera utakmice proglašen je dojučerašnji "jezeraš", španski reprezentativac Pau Gasol.

Protiv bivšeg tima (Lejkersa), u kojem je proveo sedam godina i sa kojim je osvojio dva šampionska prstena, Gasol je ubacio 23 koša i 13 puta bio najviši u skoku. Njemu uz rame bili su Derik Rouz sa 20 koševa i šest asistencija i Džimi Batler koji je meč završio sa 21 poenom.

Lebron Džejms se vrati u Majami, gde ga je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom, ali je njegov Klivlend poražen rezultatom 101:91.

Rezultati:

Njujork - Vašington 91:102

San Antonio - Oklahoma 106:114

Majami - Klivlend 101:91

Čikago - L.A. Lejkers 113:93

L.A. Klipers - Golden Stejt 100:86
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.