Izvor: Southeast European Times, 09.Feb.2011, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington traži čistu, kompetentnu kosovsku vladu

09/02/2011

BRISEL, Belgija -- Pomoćnik zamenika američkog državnog sekretara Tomas Kantrimen izjavio je u utorak (8. februara) da Vašington očekuje da Kosovo formira vladu koja je „čista, kompetentna i posvećena. Trebalo bi da imenuje ministre na osnovu njihovih veština i spremnosti za rad, a ne na osnovu toga ko preuzima koje ministarstvo“. Kantrimen je dao izjavu posle sastanka Međunarodne upravne grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << u Briselu.

Kada je u pitanju dugo očekivani dijalog Prištine i Beograda, Kantrimen je rekao da će SAD biti na raspolaganju obema stranama i EU za donošenje praktičnih odluka. On je, međutim, naglasio: „Verujemo da je Kosovo spremno da preuzme ulogu u ovom dijalogu i da mu nisu potrebne Sjedinjene Američke Države da govore u ime Kosova ili da budu njegov advokat.“ (Zeri, Koha ditore, Kosova sot – 9.2.2011; Klan Kosova, Kohavižn – 8.2.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.