Vašington prošao, katastrofa Pitsburga

Izvor: RTS, 24.Apr.2011, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington prošao, katastrofa Pitsburga

Četvrtom pobedom u seriji protiv Njujorka, Vašington se plasirao u narednu rundu plej ofa NHL lige. Na korak do tog cilja stigli su Boston, posle pobede nad Montrealom, i San Hoze posle trijumfa nad Los Anđelesom. Tampa Bej na gostovanju u Pitsburgu ponizio domaćina sa 8:2, i smanjio u seriji na 3:2.

Posle Detroit Red vingsa, druga ekipa koja je obezbedila prolaz u narednu rundu je Vašington Kapitals. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Oni su u petom meču savladali Njujork Rendžerse sa 3:1.

Momci iz prestonice, u petom meču, nijednog trenutka nisu dopustili protivniku da dovede u sumnju pitanje pobednika. Već u šestom minutu, Vašington je sa igračem više poveo preko Grina. U sedmom minutu druge trećine, Ovečkin je, posle pravog remek dela, duplirao prednost Vašingtona. Završni udarac Njujorku zadao je Semin tri i po minuta pre kraja meča.

U poslednja tri minuta Rendžersi su igrali bez golmana, sa šest igrača, ali sve što su uspeli je da ublaže poraz, preko Volskog, 32 sekunde pre kraja meča. Konačan rezultat u seriji između Vašingtona i Njujorka je 4:1 za Kapitalse.

Jedan od favorita za osvajanje Stenli Kupa, ekipa Pitsvburg Pingvinsa, doživela je, blago rečeno, katastrofu, na svom terenu od Tampa Bej Lajtninga. Momci iz "grada čelika" su pred svojom publikom pretrpeli poraz od 8:2.

Gol Pingvinsa rešetali su Ganje i Stamkos u prvoj trećini. Isti igrači su postigli po gol i u drugom periodu, a u tom delu igre priključio im se i Kubina. Isti igrač nastavio je golgetersku seriju i u poslednjih 20 minuta, a pored njega gol je postigao i Mur. Sve što je Pitsburg uspeo da uradi je da ublaži poraz preko Rupa i Konera.

Zanimljivo je da je osam pogodaka Tampa uspela da postigne iz samo 25 šuteva, dok je Pitsburg imao osam udaraca više, ali je postigao samo dva gola.

Posle ove pobede Tampa je smanjila zaostatak u seriji protiv Pitsburga na 3:2, pa će u narednoj utakmici, na svom terenu, imati šansu da se bori za majstoricu.

Veliki preokren u plej of seriji napravili su i hokejaši Boston Bruinsa, koji su na svom terenu, treći put za redom, pobedili Montreal Kanejdijense rezultatom 2:1.

U tvrdoj utakmici pobednik je odlučen tek u drugom produžetku, dok je u regularnom delu bilo 1:1. Oba gola su viđena tek u poslednjoj trećini. Boston je poveo u petom minutu tog dela igre preko Marčanda, da bi deset minuta kasnije izjednačio Halpern.

Junak meča je Horton, koji je Bruinsima u devetom minutu drugog produžetka doneo važnu pobedu.

Posle početna dva poraza, Boston se tako sa tri pobede trijumfalno vratio u seriju, i na korak je do plasmana u narednu rundu plj ofa.

Na pragu plasmana u narednu rundu nalazi se i ekipa San Hoze Šarksa, koja je u petom meču bila bolja od Los Anđeles Kingsa rezultatom 3:1.

Šarksi su na gostovanju u "gradu anđela" već u prvoj trećini rešili pitanje pobednika. Simonds, Kliford i Pener su tresli mrežu Kingsa, koja je posle prvih 2'0 minuta bila u zaostatku od tri gola.

Sve što su Kingsi uspeli da urade je da smanje vođstvo protivnika na početku druge trećine. Iako se činilo da ima sasvim dovoljno vremena za preokret, gol Marloua bio je jedini koji je završio u mreži San Hozea.

Posle ove pobede, Šarksi vode u seriji protiv Kingsa sa 3:2, i na svom terenu imaće šansu da se plasiraju u narednu rundu plej ofa.

Rezultati odigranih mečeva:

Vašington - Njujork 3:1, u seriji 4:1

Pitsburg - Tampa Bej 2:8, u seriji 3:2

Boston - Montreal 2:1, u seriji 3:2

Los Anđeles - Tampa Bej 1:3, u seriji 2:3

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.