Vašington na korak do tajnih informacija: Mogli bi da unište Rusiju?

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 10:28

Vašington na korak do tajnih informacija: Mogli bi da unište Rusiju?

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je da je cilj Vašingtona da dobije informacije o razvoju ruskog strateškog arsenala.

"Vašington odavno krši 'duh' sporazuma START. Napustio je, ne samo principe iz preambule, već je odbio je poštovanje glavnih ograničenja vezana za broj strateškog naoružanja", poručio je Antonov, prenosi TASS.

On je dodao da je do sadašnje krize doveo još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važniji faktor, a to je, prema njegovim rečima, hibridni rat koji je američka administracija pokrenula protiv Rusije, sa ciljem da joj nametne strateški poraz.

"Pravi cilj Sjedinjenih Država je da dobiju pristup ruskim bazama nuklearnog naoružanja kako bi dobili informacije o razvoju našeg strateškog arsenala", naveo je Antonov.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije ove godine suspendovao učešće te zemlje u sporazumu START koji se odnosio na kontrolu nuklearnog naoružanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.