Vašington na crni spisak stavio kompanije koje su pomagale Venecueli

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 08:28

Vašington na 'crni spisak' stavio kompanije koje su pomagale Venecueli

Vašington -- Administracija američkog predsednika Donalda Trampa stavila je na "crni spisak" četiri pomorske kompanije.

"Nelegitimni režim Madura dobija pomoć od pomorskih kompanija i njenih filijala kako bi nastavio da eksploatiše prirodne resurse Venecuele u svoju korist", naveo je danas američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Vašington optužuje kompanije za pomoć vlastima predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Venecuele Nikolasa Madura koje Vašington smatra nelegitimnim.

"SAD će nastavljati da kažnjavaju one koji podržavaju korumpirani režim i doprinose patnji naroda Venecuele", dodao je Mnučin.

Služba zadužena za sankcije na "crni spisak" je stavila pomorsku kompaniju "Afranav" sa sedištem na Maršalskim ostrvima. Kompanija je vlasnik tankera "Atens vojadžer" (Athens Voyager) koji je u februaru prevozio naftne proizvode do luka u Venecueli.

Kompanija "Sikomber" (Seacomber) sa sedištem u Grčkoj, vlasnik je tankera "Hios 1" (Chios 1), takodje je stavljena na "crnu listu" iz istih razloga.

Na tu listu su stavljene i kompanije "Adamant maritim" (Adamant Maritime), kao i "Sanibel šiptrejd" (Sanibel Shiptrade), obe sa Maršalskih ostrva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.