Vašington i EU stoje iza napada na Kremlj?

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 17:45

Vašington i EU stoje iza napada na Kremlj?

"Napad Kijeva dronom na Kremlj, vođen od SAD i odobren od rukovodstva EU, dovešće do eskalacije sukoba."

To je ocenio danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Visoki diplomata Evropske unije Žozep Borelj izjasnio se protiv napada na Kremlj zbog moguće dalje eskalacije sukoba. Teroristički napad koji su počinile kijevske vlasti, predvođene SAD, i koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odobrilo rukovodstvo EU, upravo će dovesti do eskalacije sukoba. To je baš ono što Vašington i mnogi u Briselu žele", napisao je Medvedev.

Pres-služba ruskog predsednika izvestila je ranije da je Kijev pokušao da dronovima napadne rezidenciju šefa države Vladimira Putina u Kremlju u ranim jutarnjim satima u sredu. Ruske vojne i obaveštajne službe su odmah onesposobile dve bespilotne letelice usmerene na Kremlj.

Predsednik Putin nije povređen i nastavio je svoj posao kao i obično. Kremlj ovaj incident smatra smišljenim terorističkim napadom i pokušajem atentata na predsednika. Rusija zadržava pravo da preduzme sve mere odmazde koje smatra potrebnim, podsetila je ruska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.