Vašington daje Prištini deset miliona dolara

Izvor: B92, 17.Jul.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington daje Prištini deset miliona dolara

Državni sekretar i ministarstvo odbrane SAD saglasili su se da Bezbednosnim snagama Kosova (BSK) dodele 10 miliona dolara.

Taj novac je namenjen, kako se navodi, za osposobljavanje za operacije protiv međunarodnog terorizma i organizovanog kriminala.

Portal gazetaexpress.com piše o dokumentu kojim se potvrđuje da su dve američke institucije usvojile program za Kosovo, koji će pomoći BSK da obezbedi kapacitete za preduzimanje "mera protiv međunarodnog terorizma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i organizovanog kriminala".

Tim novcem trebalo bi da se obezbede vozila, oprema za komunikaciju i osposobljavanje pripadnika BSK.

Predviđeno je da na Kosovo dođe posebna ekipa ministarstva odbrane SAD koja će pomoći podizanju kapaciteta kako bi se ostvarile "efikasne operacije protiv međunarodnog terorizma i organizovanog kriminala".

Cilj programa je da pomogne Kosovu u razvijanju multietničkog sektora bezbednosti koji će biti u stanju da odgovori civilnim pretnjama i hitnim situacijama.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD dodelile Kosovu 10 miliona dolara za borbu protiv terorizma i kriminala

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2018

Državni sekretar i ministarstvo odbrane SAD saglasili su se da Bezbednosnim snagama Kosova (BSK) dodele 10 miliona dolara za osposobljavanje za operacije protiv međunarodnog terorizma i organizovanog kriminala...Portal gazetaexpreš.com piše o dokumentu kojim se potvrđuje da su dve američke institucije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

SAD daje Bezbjednosnim snagama Kosova deset miliona dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jul.2018

VAŠINGTON - Državni sekretar i ministarstvo odbrane SAD saglasili su se da Bezbjednosnim snagama Kosova (BSK) dodijele 10 miliona dolara...Taj novac je namijenjen, kako se navodi, za osposobljavanje za operacije protiv međunarodnog terorizma i organizovanog kriminala...Portal gazetaexpress.com piše...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.