Vašington da ne uči druge o poštovanju međunarodnih obaveza

Izvor: B92, 23.Avg.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vašington da ne uči druge o poštovanju međunarodnih obaveza"

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang kaže da bi Vašington prvenstveno trebalo da se fokusira na sprovođenje sopstvenih međunarodnih obaveza.

Geng Šuang je komentarišući novi izveštaj američkog Stejt departmenta o ispunjavanju obaveza u okviru Sporazuma o kontroli naoružanja kaže da mehanizmi za kontrolu naoružanja predstavljaju stubove međunarodne bezbednosti.

"Odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazumi i mehanizmi za kontrolu i neširenje naoružanja predstavljaju stubove međunarodne bezbednosti, stabilnosti i mira. Oni treba da se u potpunosti poštuju i sprovode. Kina je oduvek bila odgovorna zemlja i ispunjavala je svoje međunarodne obaveze. Ceo svet to jasno vidi“, istakao je diplomata, prenosi Sputnjik.

"Kao što sam već govorio, kao država koja neprestano menja svoje mišljenje i povlači se iz različitih sporazuma, Sjedinjene Američke Države nemaju pravo da govore o ispunjavanju obaveza (od strane drugih zemalja). Sjedinjene Američke Države povukle su se iz Zajedničkog akcionog plana o iranskom nuklearnom programu i izašle iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, čemu se protivila međunarodna zajednica. Sjedinjene Američke Države bi najpre trebalo da obrate pažnju na sopstvene obaveze i fokusiraju se na njihovo sprovođenje, a ne da podučavaju druge“, ocenio je portparol kineskog Ministarstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.