Vašington: Teheran će pretnjama sebe gurnuti u još veću izolaciju

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington: Teheran će pretnjama sebe gurnuti u još veću izolaciju

Specijalni predstavnik Stejt departmenta za Iran rekao je da će pretnje Teherana samo gurnuti Iran u još veću izolaciju.
Vrhovni lider Irana, ajatolah Ali Hamnei je vernicima okupljenim na molitvi u Teheranu rekao da Revolucionarna garda može svoju borbu da prenese i izvan granica Irana.
Predstavnik Stejt departmenta Brajan Kuk naveo je da su Sjedinjene Države, u sklopu najnovijih mera, uvele >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sankcije i jednom brigadnom generalu iranske Revolucionarne garde.
Vašington se 2018. godine povukao iz Nuklearnog dogovora i uveo nove sankcije Teheranu. To je dovelo do tenzija koje su eskalirale u januaru.
Američki predsednik Donald Tramp je naredio ubistvo komandanta jedinica Kuds Kasema Solejmanija 3. januara. Iran je odgovorio raketnim napadima na američke baze u Iraku 8. januara, u kojem nije bilo žrtava.
Iste noći, neposredno po poletanju sa aerodroma u Teheranu, srušio se putnički avion ukrajinske kompanije sa 176 putnika i članova posade. Iranske vlasti priznale su 11. januara da je avion nenamerno oboren balističkim raketama zbog "ljudskog faktora".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.