UKRAJINA JE KOMERCIJALNI PROJEKAT VAŠINGTONA Lavrov BRUTALNO o ratu Zapada protiv Rusije: Najgore prošla Evropa

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 16:48

"UKRAJINA JE KOMERCIJALNI PROJEKAT VAŠINGTONA" Lavrov BRUTALNO o ratu Zapada protiv Rusije: Najgore prošla Evropa

Žestok sud šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova

Ukrajina je čisto komercijalni projekat Vašingtona, u ovom ratu Zapada protiv Rusije evropske zemlje postale su jedna od glavnih žrtava, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

- Evropa je jedna od glavnih žrtava u ovom ratu Zapada protiv Rusije. Istovremeno, naterali su Evropu da pošalje svo oružje Ukrajini i odmah počeli da prodaju američko oružje kako bi zamenili ono što je isporučeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kijevu. To je veoma veliki, čisto komercijalni projekat. Kako uvek, Amerikanci su pokušavali da zarade od agresije koju su započeli u različitim delovima sveta - rekao je Lavrov, govoreći na Svetskog omladinskom festivalu.

Kako je istakao ministar, Vašington je učinio sve da uništi odnose Moskve i zemalja EU u energetskom sektoru, nudeći evropskim zemljama u zamenu skupi tečni prirodni gas iz SAD.

- Naše zapadne, američke, kolege su učinile sve da spreče ovu evropsko-rusku vezu preko nemačkog rukovodstva. Oni su digli u vazduh gasovode Severni tok, koji su isporučivale gas po veoma povoljnim cenama, obezbeđujući profitabilnost, efikasnost nemačke privrede, njen brzi rast - dodao je on.

Srbija Danas/Sputnjik
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.