Trivan u poseti SAD

Izvor: RTS, 08.Avg.2017, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan u poseti SAD

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan počinje višednevnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, gde će u Vašingtonu i Merilendu razgovarati o mogućnostima za ulaganje američkih kompanija u oblast životne sredine u Srbiji.
Na poziv države Merilend i Srpsko-američkog poslovnog saveta, Trivan će sutra brojnim kompanijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstaviti potencijale za investicije u Srbiji u oblasti zaštite životne sredine i prirode, prerade voda i otpada, saopštilo je Ministarstvo.
U fokusu ovih razgovora, kao i skupa u Merilendu, biće investiranje pre svega u preradu otpadnih voda, preradu komunalnog otpada, u remedijaciju zemljišta, rekao je Trivan.
To su važne teme za Srbiju, kako zbog transfera modernih i čistih tehnologija, tako i zbog potrebe da Srbija najpre rešava ova pitanja, izjavio je Trivan uoči posete SAD.
Merilend je jedna od najrazvijenijih i nabogatijih država u SAD i poznata je po brojnim kompanijama koje posluju u sektoru zaštite životne sredine koristeći nove i čiste tehnologije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kompanije iz SAD bi da investiraju u preradu vode u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2017

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, koji se nalazi u poseti SAD, izjavio je da je iskazano, posebno u državi Merilend, ozbiljno interesovanje ne samo za saradnju u ovoj oblasti sa Srbijom, nego i za investiranje...Trivan je u izjavi medijima rekao da će sa predstavnicima američkih kompanija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.