Tri visoka sjevernokorejska dužnosnika rezervirala karte za let za SAD

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Jan.2019, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri visoka sjevernokorejska dužnosnika rezervirala karte za let za SAD

PJONGJANG - Tri sjevernokorejska dužnosnika, uključujući glavnog izaslanika u pregovorima sa Sjedinjenim Državama, rezervirali su karte za let iz Pekinga za Washington u četvrtak, izvijestila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Američki glavni tajnik Mike Pompeo i visoki sjevernokorejski dužnosnik Kim Yong Chol trebaju se sastati u četvrtak ili petak u Washingtonu kako bi razmotrili održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << drugog summita njihovih čelnika, javljaju CNN i južnokorejski mediji pozivajući se na izvore upoznate s tim pitanjem.

Sastanak bi mogao značiti da su dvije strane blizu kompromisa nakon mjeseci zastoja oko toga kako ići dalje glede okončanja sjevernokorejskog nuklearnog i raketnog programa.

Kim Yong Chol, zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova Choe Son Hui i još jedan dužnosnik, imaju rezervacije za let United Airlinesa iz Pekinga za Washington u četvrtak navečer, Yonhap je objavio u srijedu pozivajući se na neimenovanog dužnosnika kineske zračne luke.

Glasnogovornik State Departmenta, upitan ranije o mogućnosti susreta visokih dužnosnika dviju strane, rekao je da "nema nikakvih sastanaka za najaviti".

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un obećao je da će raditi na denuklearizaciji na summitu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Singapuru prošle godine u lipnju, no od tada nije postignut znatan napredak.

Pompeo se planirao sastati sa sjevernokorejskim kolegom po dužnosti u studenome, no razgovori su otkazani u zadnji trenutak.

Dijalog je nastavljen nakon govora Kim Jong Una na Novu godinu u kojem je rekao kako je voljan sastati se sa Trumpom "bilo kada", rekao je novinarima prošli tjedan južnokorejski veleposlanik u SAD-u Cho Yoon-je.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.