Trampov tvit opet pokreće lavinu: Jadno, sada je jasno...

Izvor: B92, 03.Sep.2018, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov tvit opet pokreće lavinu: Jadno, sada je jasno...

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp započeo je državni praznik Dan rada napadom na lidera krovne sindikalne organizacije AFL-CIO Ričarda Trumku.

Trumka je predsednika oštro kritikovao u televizijskom nastupu. Praznik rada se obeležava svakog prvog ponedeljka u septembru.

Tramp je tvitovao da je Trumka "jadno predstavio svoj sindikat na televiziji ovog vikenda", dodavši da je "lako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je shvatiti zašto sindikati rade tako loše", prenosi agencija AP.

Napad predsednika usledio je nakon što je Trumka ovog vikenda u tv emisiji "Foks njuz nedeljom" rekao da napori za preoblikovanje Severnoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini (NAFTA) treba da obuhvate i Kanadu.

Trumka, čija je organizacija krovno udruženje za većinu sindikata, ocenio je da su ekonomije Sjedinjenih Država, Kanade i Meksika "integrisane" i da je "vrlo teško sagledati kako će funkcionisati ako Kanada ne bude u sporazumu".

Tramp je u subotu na Tviteru napisao da "nije politički neophodno" da Kanada ostane u NAFTA, podseća AP i dodaje da je, međutim, upitno da li Tramp može jednostrano da isključi Kanadu iz tripartitnog sporazuma bez odobrenja Kongresa. Svaki takav potez bi se verovatno suočio sa dugotrajnim pravnim i kongresnim osporavanjima.

Pregovori Trampove administracije o ostanku Kanade u preobraženom trgovinskom bloku treba da budu nastavljeni ove nedelje, a Vašington i Otava pokušavaju da izađu iz ćosrokaka u kojem su se našli zbog pitanja poput kanadskog tržišta mlečne industrije i američkih nastojanja da zaštiti farmaceutske kompanije od kanadskih rivala koji proizvode generičke lekove.

Tramp želi da trgovinski sporazum bude finalizovan do 1. decembra.

Trumka je na televiziji takođe rekao da: "Stvari koje je (Tramp) učinio na štetu radnika prevazilaze ono što je uradio da bi pomogao radnicima", tvrdeći da Tramp nije prošao kroz infrastrukturni program i da je ukinuo propise koji će nas "koštati radnih mesta".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trampov tvit ponovo pokrenuo lavinu

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2018

Predsednik SAD Donald Tramp započeo je državni praznik Dan rada napadom na lidera krovne sindikalne organizacije AFL-CIO Ričarda Trumku...Trumka je predsednika oštro kritikovao u televizijskom nastupu. Praznik rada se obeležava svakog prvog ponedeljka u septembru...Tramp je tvitovao da je Trumka...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.