Tilerson: Rekao sam Lavrovu da može biti gore i desilo se

Izvor: B92, 01.Avg.2017, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tilerson: Rekao sam Lavrovu da može biti gore i desilo se

Vašington -- Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je da je upozorio rukovodstvo Rusije da su odnosi Vašingtona i Moskve loši ali da mogu biti još gori.

Kako je rekao, to se sada i dogodilo.

"Rekao sam predsedniku Vladimiru Putinu kad sam ga video u Kremlju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u martu i rekao sam više puta ministru Sergeju Lavrovu - situacija je loša, ali verujte mi, može da bude još gora, i to se upravo dogodilo", rekao je Tilerson novinarima u Stejt departmentu, prenosi Politiko.

Kako je dodao, ni predsednik Donald Tramp ni on nisu "baš srećni" odlukom Kongresa da izglasa sankcije Rusiji, "ali sve ukazuje da će on potpisati taj zakon i da ćemo onda raditi u skladu sa tim".

Tilerson je takođe ukazao da Amerikanci podržavaju nastojanja Trampove administracije da uspostavi bolje odnose sa Rusijom.

"Mislim da američki narod želi da dve najmoćnije nuklearne države na svetu imaju bolji odnos", rekao je on.

Tilerson je najavio da će se za vikend na marginama sastanka ASEAN u Manili sastati sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

Tilerson je naveo da SAD ne traže svrgavanje režima u Severnoj Koreji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tilerson: Odnosi SAD i Rusije loši, mogu biti još gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2017, 00:03

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je da je upozorio rukovodstvo Rusije da su odnosi Vašingtona i Moskve loši ali da mogu biti još gori, što se, kako je dodao, sada i dogodilo..."Rekao sam predsedniku Vladimiru Putinu kad sam ga video u Kremlju u martu i rekao sam više puta ministru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.