Izvor: JUGpress.com, 20.Sep.2021, 14:08

Tegobe i posle dva meseca posle preležane korone

VAŠINGTON

Jedna od tri osobe koje su bile pozitivne na kovid-19 prijavile su da trpe simptome i dva meseca nakon preležane bolesti, javio je danas Glas Amerike pozivajući se na istraživanje američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Studija sprovedena u Long Biču u Kaliforniji pokazala je da je jedna trećina onih koji su bili pozitivni na kovid-19 prijavila najmanje jedan simptom bolesti izazvan korona virusom četiri ili više nedelja nakon pozitivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << testa.

Centri su naveli da su stope bile još veće kod žena, Afroamerikanaca, starijih od 40 godina i onih sa već postojećim zdravstvenim problemima ili stanjima. CDC opisuje “dugi Kovid” kao simptome koji se javljaju četiri ili više nedelja od pozitivnog testa na bolest.

U studiji je Odeljenje za zdravstvo i socijalne usluge Long Biča razgovaralo sa 366 osoba starijih od 18 godina, nasumično izabranih iz dve test grupe nakon što su primile pozitivan test na kovid-19 između 1. aprila i 10. decembra 2020.

Prema podacima Resursnog centra za korona virus Univerzioteta Džons Hopkins, SAD imaju više slučajeva kovid-19 nego bilo koja druga zemlja, sa više od 42 miliona infekcija.

Džons Hopkins je zabeležio više od 228 miliona globalnih slučajeva zaražavanja kovid-19 i 4,6 miliona smrtnih slučajeva u svetu. Prema podacima Džons Hopkinsa, primljeno je skoro šest milijardi vakcina.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.