Tanin pozdravio nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 17:44

Tanin pozdravio nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Šef Unmika Zahir Tanin pozdravio je danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine i pozvao obe strane da kroz konstruktivan dijalog reše sva otvorena pitanja.

On je na početku sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija rekao da je ukidanje taksi koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije otvorilo vrata nastavku dijaloga, koji je opet doveo do potpisivanja vašingtonskog sporazuma 4. septembra.

Prema njegovim rečima, sastanci u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vašingtonu i Briselu pokazali su potencijal za napredak.

On je istakao i da je dijalog veoma bitan.

Tanin je, govoreći o radu Specijalnog suda, naveo da su u junu objavljeni predlozi optužnica protiv Hašima Tačija i Kadri Veseljija, kao i da se od tada tri osobe nalaze u pritvorskoj jedinici u Hagu, od kojih su dve osobe uhapšene nakon objavljivanja poverljivih dokumenata i izjava svedoka suda.

Prema njegovim rečima, Specijalni sud je integralni deo kosovskog pravosuđa i bitan faktor za budućnost Kosova, iako su, kako je primetio, pojedini politički lideri vodili kampanju protiv te institucije.

Tanin je podsetio da je u vreme izbijanja pandemije korona virusa vlada Aljbin Kurtija uvela stroge mere poput karantina, a da su efekti pandemije mogli da se osete i kroz ekonomiju.

Kako je rekao, Unmik se trudi da pomogne stanovništvu Kosova, a da se posebna pažnja posvećuje ugroženima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tanin u UN: Sastanci u Briselu i Vašingtonu pokazuju potencijal za napredak

Izvor: Danas, 21.Okt.2020

Šef Misije UN na Kosovu (Unmik) Zahir Tanin danas je na video sednici Saveta bezbednosti UN pohvalio Beograd i Prištinu za nastavak pregovaračkog procesa i pozvao ih da vode konstruktivan proces dijaloga, uprkos izazovima i različitim gledištima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.