Tači: Treba znati, bez definisanja granica nema sporazuma

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Treba znati, bez definisanja granica nema sporazuma

Vašington -- SAD i predsednik Tramp snažno podržavaju proces dijaloga, pregovora i mogućnost postizanja konačnog sporazuma Beograda i Prištine, izjavio Tači.

On je u intervjuu za albanski servis Glasa Amerike rekao da je "trenutak da Srbija i Kosovo postignu konačni sporazum" i da je američka podrška u tom smislu konkretnija nego ranije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On nije precizno odgovorio na pitanje treba li ukinuti carine na srpsku robu na Kosovu, ali je rekao da se kroz "unutrašnji dijalog i saradnju sa međunarodnim partnerima ta situacija mora prevazići".

"Mi smo u poslednjim koracima, konačnoj fazi postizanja mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije", kazao je Tači. On je dodao da se nada da će u narednim danima biti formiran pregovarački tim institucija koje izlaze iz kosovskog parlamenta.

"Jedna stvar koju treba znati jeste da bez definisanja granica nećemo imati konačan mirovni sporazum koji garantuje međusobno priznavanje", tvrdi Tači. On, takođe, tvrdi da neće biti etničkih granica, kao i da će karakter i realnost multietničkog Kosova biti očuvani.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači: Nema sporazuma sa Srbijom bez definisanja granice

Izvor: Beta, 29.Nov.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da se konačni sporazum Srbije i Kosova ne može postići bez definisanja granica.U intervjuu za albanski servis Glasa Amerike Tači je rekao da je sada trenutak i "realna prilika" da Srbija i Kosovo postignu konačni sporazum koji bi vodio medjusobnom priznavanju,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.