Stevan Dojčinović medju dobitnicima nagrade SAD za borbu protiv korupcije

Izvor: Beta, 09.Dec.2022, 20:10

Stevan Dojčinović medju dobitnicima nagrade SAD za borbu protiv korupcije

Novinar iz Srbije Stevan Dojčinović jedan je od osam dobitnika američke nagrade koja se dodeljuje pojedincima koji su pokazali vođstvo, hrabrost i uticaj u sprečavanju, razotkrivanju i borbi protiv korupcije, saopštila je danas ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.Kako se u saopštenju navodi, američki državni sekretar Entoni Blinken objavio je danas imena dobitnika godišnje "Anti-Corruption Champions Award", koja je svečano uručena u Vašingtonu na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, u organizaciji Biroa za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona."Korupcija narušava poverenje javnosti u vladu i demokratske institucije, produbljuje siromaštvo i nejednakost i guši mogućnosti i razvoj. Može uticati na ljude u gotovo svakom aspektu njihovog svakodnevnog života. Zbog toga je predsednik (SAD Džozef) Bajden borbu protiv korupcije označio kao suštinski interes nacionalne bezbednosti", saopštila je ambasada SAD.Sjedinjene Američke Države, u saradnji sa organizacijom Transparensi Internešnel (Transparency International), ove nedelje su domaćini Međunarodne konferencije za borbu protiv korupcije, navedeno je u saopštenju.Kako se dodaje, Stejt department se suprotstavlja korupciji putem međudržavne diplomatije, razvijajući jake međunarodne standarde i podržavajući njihovu implementaciju, ujedno izgrađujužći i jačajući vladine institucije i međunarodne mreže i koristeći vizna ograničenja i sankcije, kako bi korumpirane zvaničnike pozvali na odgovornost."Stejt department podržava novinare i nevladine aktere koji promovišu ...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dojčinoviću uručena godišnja nagrada Stejt departmenta

Izvor: Radio 021, 10.Dec.2022, 09:49

Urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Stevan Dojčinović primio je u Vašingtonu godišnju nagradu za borbu protiv korupcije, koju dodeljuje američki Stejt department.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.