Šta se zna o radnicima koji su pali sa mosta u Baltimoru?

Izvor: VOA, 27.Mar.2024, 20:54

Šta se zna o radnicima koji su pali sa mosta u Baltimoru?

vašington — Tela dvojice od šestorice radnika, koji su stradali kada se srušio most kod Baltimora, izvučena su u sredu popodne iz reke, a potraga za preostalom četvoricom je privremeno obustavljena zbog oppasnih vremenskih uslova. Za radnike se pretpostavlja da nisu preživeli pad sa mosta, u koji je udario brod. Oni su u tom trenutku popravljali površinske rupe na mostu i pali su sa visine od 56 metara u vodu čija je temperatura samo 8 stepeni. Šestorica radnika su iz Gvatemale, Hondurasa i Meksika, sudeći prema tvrdnjama diplomata iz tih zemalja. Konzulat Gvatemale u Merilendu potvrdio je da su dvojica od šestorice radnika bili državljani te zemlje. Zamenik šefa diplomatije Hondurasa potvrdio je da je iz te zemlje stradao radnik Majnor Jasir Suazo Sandoval. Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador kazao je da je na mostu u trenutku pada bilo troje radnika iz Meksika. Jedan od njih je povređen, ali je spasen. "On je sada na bezbednom", kazao je Lopez Obrador. Meksički predsednik je naglasio i koliki je doprinos imigrantskih radnika za američku ekonomiju. "Ovo pokazuje da migranti rade napolju, veoma rizične poslove, u ponoć. I baš iz tog razloga nisu zaslužili da budu tretirani onako kako ih tretiraju određeni neosetljivi i neodgovorni političari u SAD", rekao je Lopez Obrador. Spasioci su izvukli dvojicu radnika žive iz reke Patapsko, posle urušavanja mosta. Jedan je u bolnici, a drugi je pušten kući. Nesreća na mostu Frensis Skot Ki dogodila se u noći između ponedeljka i utorka, kada je brod "Dali", koji je isplovio iz luke u Baltimoru, udario u jedan od nosećih stubova mosta. Brodu je prethodno nestalo struje, o čemu je uz pomoć SOS poziva obavestio vlasti - što je sprečilo veću tragediju, jer je policija po prijemu poziva obustavila sav saobraćaj na mostu. Brod je takođe bacio sidro kako bi usporio svoje kretanje, što je dalo još malo vremena da se most raščisti. Nisu poznate okolnosti zbog kojih se radnici nisu skolnili sa mosta.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Pronađena tela dvoje stradalih radnika posle urušavanja mosta u Baltimoru

Izvor: VOA, 28.Mar.2024, 00:56

vašington — Ronici su izvukli posmrtne ostatke dvoje od šestoro nestalih radnika koji su pali u vodu nakon urušavanja mosta kod Baltimora, u koji je udario brod.  Tela su izvučena iz reke Patapsko dan posle udara teretnog broda u jedan od nosećih stubova mosta Frensis Skot Ki, što je izazvalo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.