Skupština tzv. Kosova odbila Rezoluciju o sprovođenju Vašingtonskog sporazuma

Izvor: B92, 06.Avg.2021, 13:09

Skupština tzv. Kosova odbila Rezoluciju o sprovođenju Vašingtonskog sporazuma

Priština -- Skupština tzv. Kosova nije usvojila Rezoluciju o Vašingtonskom sporazumu, koju je predložio Demokratski savez Kosova, piše Ekonomija onlajn.

Sa 24 glasa za i 57 uzdržanih, rezolucija koja poziva Vladu da sprovede Vašingtonski sporazum postignut 4. septembra 2020. godine u Beloj kući, nije prošla.

Za nju su glasali samo poslanici opozicije, dok je vladajuća većina bila uzdržana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sednica je nastavljena narednom tačkom dnevnog reda, koja se odnosi na zahtev Komisije za poljoprivredu da promeni naziv.

Poslanička grupa DSK takođe je predložila da poslanica Valentina Bunjaku-Redžepi i Bedžet Pacoli budu članovi Odbora za prava, zajednice i povratak, a taj predlog je usvojen sa 81 glasom za.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovska skupština odbila rezoluciju o Vašingtonskom sporazumu

Izvor: Blic, 06.Avg.2021

Kosovska skupština odbacila je Rezoluciju o sprovođenju Vašingtonskog sporazuma, koju je predložio opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK).

Nastavak na Blic...

Kosovski poslanici protiv rezolucije o sprovođenju Vašingtonskog sporazuma

Izvor: Danas, 06.Avg.2021

Skupština Koosva nije usvojila Vašingtonski sporazum, odnosno, poziv da se ovaj sporazum sprovede; sa 24 glasa "za" i 57 uzdržanih parlament nije izglasao rezoluciju koju je predložila PDK, koja poziva na sprovođenje obaveza koje je preuzela prethodna vlada.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.