Skot kritikovao Vulina

Izvor: RTS, 11.Okt.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot kritikovao Vulina

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot podelio je na svom tviter profilu tekst "Vašington posta" sa naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca" i napisao da "meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom".
Naime, priloženi tekst bavi se govorom koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin održao u subotu u Nišu, gde je, između ostalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naveo da je "prošlo vreme stida", i da "nastupa vreme tihog ponosa kada Srbija neguje i čuva uspomene na sve koji su je branili".

Vulin je tada rekao da su svi koji su branili Srbiju "najhrabriji među hrabrima", misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osuđen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu.
U tekstu se navodi da je Vulin "pohvalio osuđenog ratnog zločinca zbog njegove uloge protiv intervencije NATO-a na Kosovu 1999. godine".
U listu je ocenjeno da ovakve opaske ministra Vulina sve više ilustruju porast prkosa i inata Srbije prema Zapadu, kao i da Srbija zvanično traži članstvo u Evropskoj uniji, ali se istovremeno približava i svom dugogodišnjem savezniku Rusiji.
"Nažalost, meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom", napisao je na sve to američki ambasador na svom zvaničnom tviter nalogu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odgovor Vulina ambasadoru SAD

Izvor: RTS, 11.Okt.2017

Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin u odgovor na komentar ambasadora SAD Kajla Skota. . Američki ambasador podelio je na...

Nastavak na RTS...

Za Skota je problematično kada srpski ministar pohvali srpskog generala

Izvor: Vostok.rs, 12.Okt.2017, 09:14

 . . Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot podelio je na svom nalogu na "Tviteru" tekst „Vašington posta“ sa naslovom „Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca“ i napisao da „meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom“.. . Naime, priloženi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.