Simić: Vašington će dati konačnu reč o Kosovu

Izvor: Press, 05.Mar.2013, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Vašington će dati konačnu reč o Kosovu

On je za RTS rekao da je dosadašnja praksa pokazala da se "u Evropi nešto počne, a u Vašingtonu završi".
"Tvrdoglavo odbijanje zajednice srpskih opština dokaz je da iza Prištine stoji Amerika. Čuli smo ovih dana da su se obe strane obratili Americi za pomoć i ona će imati poslednju reč. U Prištini ne postoji nijedna bista evropskih značnika", kaže Simić.
Bivši ambasador u Francuskoj i profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka ocenio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je to što je jučerašnja, šesta rudna razgovora Beograda i Prištine u Briselu loše završena "poraz evropske diplomatije".

O dobijanju datuma za početka pregovora Srbije o članstvu u EU on je ponovio da će ključnu ulogu imati Nemačka, odnosno njen Bundestag, koji je sada "pred izborima, a 80 odsto građana se protivi proširenju EU".

Simić je očekuje da će se nastaviti diplomatske posete između Srbije i Nemačke kako bi se "odmrzla situacija" i u Briselu i u Berlinu, a u korist Srbije.

Premijer Ivica Dačić izjavio je da tokom jučerašnje runde dijaloga nije bilo značajnog napretka i da nije postignut dogovor o ovlašćenjima za zajednicu srpskih opština.

On je ujedno i demantovao izjavu svog sagovornika, premijera Kosova Hašima Tačija da je postignut usmeni dogovor da se demontiraju srpske bezbednosne strukture koje navodno postoje na severu Kosova, jer, kako je ponovio, Srbija na Kosovu nema nikakve bezbednosne strukture.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS da ograniči kamate bankama

Izvor: B92, 05.Mar.2013

Beograd -- Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Nikola Fabris ocenio je da bi NBS trebalo da razmotri mogućnost da propiše maksimalno dozvoljenu kamatnu stopu...On je novinarima u pauzi konferencije "Postkrizni oporavak" rekao da da misli da bi "tako nešto trebalo uraditi, jer pojedine kamatne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.