Si Đinping se sastao sa Kisindžerom

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 10:44

Si Đinping se sastao sa Kisindžerom

Peking -- Kineski predsednik Si Đinping sastao se u Pekingu sa bivšim američkim diplomatom Henrijem Kisindžerom, objavili su danas kineski državni mediji.

Više detalja o razgovorima nije saopšteno, preneo je Rojters.

Kisindžer (100) se takođe sastao sa najvišim kineskim diplomatom Vang Jiem i sa kineskim ministrom odbrane Li Šangfuom u poslednjih nekoliko dana.

Kisindžer je obavljao funkciju državnog sekretara SAD i savetnika za nacionalnu bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u administraciji predsednika Ričarda Niksona i Džeralda Forda i igrao je ključnu diplomatsku ulogu u normalizaciji veza između Vašingtona i Pekinga 1970-ih.

Vašington je saopštio da je informisan o Kisindžerovom putu u Kinu ove sedmice, ali je naveo da Kisindžer ne deluje u ime vlade SAD.

Kisindžer je redovno posećivao Kinu od odlaska sa funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Si se sastao sa Kisindžerom

Izvor: Vostok.rs, 20.Jul.2023

 . Kineski predsednik Si Đinping poželeo je dobrodošlicu bivšem državnom sekretaru SAD Henriju Kisindžeru u Pekingu, rekavši da su njihove dve zemlje trenutno u kritičnom trenutku za budućnost njihovih odnosa. Američki diplomata, koji je nedavno napunio 100 godina, ranije se sastao sa kineskim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.