Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat potvrdio: Pompeo novi državni sekretar

VAŠINGTON - Američki Senat potvrdio je danas tesnom većinom glasova izbor dosadašnjeg direktora CIA Majka Pompea za novog američkog državnog sekretara.

AP navodi da se očekuje da on uskoro položi zakletvu i već za nekoliko sati krene na put za Evropu, prvi put kao državni sekretar.

Pompeo je dobio podršku 57 senatora, dok su 42 glasala protiv njegovog dolaska na mjesto državnog sekretara >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << SAD, a jedan senator je bio odsutan.

Potvrdivši izbor Pompea za novog državnog sekratara Senat je bivšem direktoru CIA dao ključnu ulogu u u suočavanju sa izazovima američke spoljne politike, kao što su Sjeverna Koreja i Iran, navodi Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pompeo položio zakletvu, odmah kreće na put

Izvor: Mondo, 26.Apr.2018

Majk Pompeo položio je danas u Vrhovnom sudu zakletvu kao novi američki državni sekretar, nakon što je Senat potvrdio njegov izbor na tu funkciju...AP navodi da se očekuje da će Pompeo iz Vrhovnog suda krenuti ka vazduhoplovnoj bazi Endruz, gde ga čeka avion, kojim će prvi put kao državni sekretar...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.