Izvor: RuskaRec.ru, 14.Jun.2017, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Pentagona: Moramo zaustaviti aktivnost ruske vojne avijacije

Intenziviranje aktivnosti ruske vojne avijacije u rejonu Aljaske SAD posmatraju u kontekstu opšte pojačane aktivnosti Rusije, koja zabrinjava Vašington, izjavio je šef Pentagona Džejms Metis.
Pentagon pohvalio ruske pilote za profesionalne letove u blizini Aljaske
„Nisam siguran da shvatam šta oni tamo hoće da postignu. Kada gledamo kombinaciju pretnji po demokratiju u sajber-prostoru i onoga što oni rade >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << u Siriji, bombarderi ’Medvedi’ [Tu-95, koji je po klasifikaciji NATO-a nazvan Bear Bombers] nas veoma brinu, ako pogledamo sve ukupnu tu aktivnost, i mi to moramo zaustaviti”, izjavio je Metis, prenosi „Vzglяd”.    
Prema podacima SAD, za poslednjih šest nedelja pored obala Aljaske ruska avijacija je izvršila pet letova.
Prema Metisovim rečima, ciklus ruske aktivnosti „mora biti zaustavljen”. On to ocenjuje kao „kretanje u suprotnom smeru od mira i stabilnosti”. Šef Pentagona je takođe upozorio da u uslovima ovakve aktivnosti, uključujući situaciju sa letovima pored obala Aljaske, može doći do svakakvih „grešaka”. 
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.