Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Okt.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska berza pala više od 6,8 odsto

Saudijska berza izgubila je danas više od 6,8 odsto posle pretnje predsednika SAD Donalda Trampa da će Rijad biti "teško kažnjen" ukoliko se ustanovi njegova odgovornost za nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija, kolumniste Vašington posta.

Pad berze Tadavul u Rijadu zabeležen je danas, prvog dana trgovine.

U intervjuu za američku televiziju Si-Bi-ES (CBS) Tramp je rekao da će SAD saznati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << šta se desilo i da će uslediti "teška kazna" ukoliko se utvrdi odgovornost Rijada za nestanak novinara.

Turski zvaničnici su rekli da strahuju da su saudijski agenti ubili Kašogija kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra.

Saudijske vlasti su te navode nazvali "neosnovanim" međutim nisu dali nikakav dokaz da pokažu da je Hašogi napustio konzulat.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SAUDIJCI BRUTALNO ODGOVORILI NA TRAMPOVE PRETNJE: Ako uradite bilo šta protiv nas, uzvratićemo JAČE!

Izvor: Kurir, 14.Okt.2018

Saudijska Arabija je danas upozorila da će odgovoriti na svaku pretnju i eventualnu meru, posle izjave predsednika SAD Donalda Trampa da će "žestoko kazniti" Rijad ako se ustanovi njegova odgovornost za nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.