Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2017, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Merkelove i Trampa 14. marta

VAŠINGTON - Njemački kancelar Angela Merkel doputovaće 14. marta u Vašington na sastanak sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom, izjavio je jedan američki zvaničnik.To će biti njihov prvi susret od kada je Tramp stupio na dužnost, poslije čega su dvije države pokazale da se ne slažu u vezi sa pitanjima trgovine, zabrane putovanja u SAD i Trampovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << komentara o medijima.

Tramp i Merkelova objavili su zajedničko saopštenje poslije telefonskog razgovora 20. januara, u kojem su ukazali na značaj NATO saveza i obećali da će blisko sarađivati u borbi protiv terorizma.

Merkelova je imala blizak odnos sa prethodnim američkim predsjednikom Barakom Obamom.

Očekuje se da će Tramp i Merkelova razgovarati o globalnoj ekonomiji, trgovini, borbi protiv "Islamske države", NATO savezu i vezama Rusije i Kine.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.