Uskoro Merkel-Tramp: Šta posle katastrofa i anti?

Izvor: B92, 03.Mar.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro Merkel-Tramp: Šta posle "katastrofa" i "anti"?

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel planira da se sastane s predsednikom SAD Donaldom Trampom u Vašingtonu 14. marta, rekao je izvor u nemačkoj vladi za AFP.

"Radi se na tom planu", izjavio je isti, neimenovani izvor.

U odvojenoj izjavi, portparol nemačke vlade Štefen Zajbert rekao je da "vlada ne poriče" navode o planiranom sastanku.

Ranije, neimenovani američki zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio je da će Merkel 14. marta boraviti u zvaničnoj poseti Vašingtonu, preneo je Rojters.

Merkelova i Tramp su imali jedan telefonski razgovor od kada je on stupio na dužnost krajem januara i od tada se očekuje njihov sastanak.

Nemačka kancelarka je u nekoliko navrata kritikovala Trampove stavove, ocenjujući njegov ukaz o ograničenju imigracije kao "antimuslimanski".

Tramp je kao "katastrofalnu" komentarisao odluku Angele Merkel da otvori granice za stotine hiljada izbeglica i migranata.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel s Trampom 14. marta u Vašingtonu

Izvor: N1 televizija, 03.Mar.2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel putuje u Vašington 14. marta na sastanak sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, što će biti njihov prvi susuret nakon lošeg početka odnosa zbog neslaganja oko trgovine, Trampove antiimigrantske politike i njegovih komentara o medijima.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.