Petak, 03.03.2017.

16:05

Uskoro Merkel-Tramp: Šta posle "katastrofa" i "anti"?

Nemačka kancelarka Angela Merkel planira da se sastane s predsednikom SAD Donaldom Trampom u Vašingtonu 14. marta, rekao je izvor u nemačkoj vladi za AFP.

Izvor: Beta, Tanjug

Uskoro Merkel-Tramp: Šta posle
Foto: Getty Images

"Radi se na tom planu", izjavio je isti, neimenovani izvor.

U odvojenoj izjavi, portparol nemačke vlade Štefen Zajbert rekao je da "vlada ne poriče" navode o planiranom sastanku.

Ranije, neimenovani američki zvaničnik saopštio je da će Merkel 14. marta boraviti u zvaničnoj poseti Vašingtonu, preneo je Rojters.

Merkelova i Tramp su imali jedan telefonski razgovor od kada je on stupio na dužnost krajem januara i od tada se očekuje njihov sastanak.

Nemačka kancelarka je u nekoliko navrata kritikovala Trampove stavove, ocenjujući njegov ukaz o ograničenju imigracije kao "antimuslimanski".

Tramp je kao "katastrofalnu" komentarisao odluku Angele Merkel da otvori granice za stotine hiljada izbeglica i migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

13 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

16 h

Podeli: