SRAMNE I KRVAVE IGRE VAŠINGTONA: Amerika otvoreno podržala naoružavanje Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2023, 18:12

SRAMNE I KRVAVE IGRE VAŠINGTONA: Amerika otvoreno podržala naoružavanje Prištine

Hovenijer je u razgovoru sa novinarima ukazao da je Priština "barjaktare" kupila od Turske koja je NATO saveznik.

Američki predstavnik u Prištini Džefri Hovenijer, komentarišući to što je Priština nedavno kupila turske dronove "barjaktar", izjavio je da SAD nemaju primedbu na ono što Pruištuina uradi kako bi "razvila kapacitete u skladu sa tranzicionim planom za KBS koji ispunjava ciljeve saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa NATO-om", prenosi Reporteri.

- SAD rade sa Turskom, imao sam zadovoljstvo da služim u Turskoj. Pozdravljamo da (tzv.) Kosovo kupuje vojnu opremu iz SAD, prodali smo neku opremu (tzv.) Kosovu i nastavićemo da je prodajemo. Šta god da preduzme (tzv.) Kosovo da razvije kapacitete na način koji je u skladu sa tranzicionim planom i koji ispunjava ciljeve saradnje sa NATO-om, nemamo ništa protiv - rekao je Hovenijer.

Kako je naveo, pre pet godina SAD su podržale odluku Prištine da počne sa sprovođenjem desetogodišnjeg prelaznog plana koji bi trebalo da rezultira "multietničkim sngama teritorijalne odbrane koje bi bile operativne sa NATO".

- Pružali smo kontinuiranu podršku, obezbedili smo obuku, vežbe, prodali smo opremu i posvećeni smo tome da nastavimo - rekao je američki ambasador.
Pogledaj vesti o: Vašington,   NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.