ŠPIJUNKA: „Rusi“ u Kongresu

Izvor: Večernje novosti, 11.Nov.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠPIJUNKA: „Rusi“ u Kongresu

OSNIVAČ Srpske narodne partije Nenad Popović na originalan način se uključio u novi hladni rat između Amerike u Rusije. Kada je nedavno boravio u Vašingtonu, posetio je i Kongresnu biblioteku. Ovoj čuvenoj riznici pisane reči darivao je knjigu „Ruski nekropolj u Beogradu - simbol istorijskog prijateljstva“. Delo je objavljeno na srpskom i ruskom jeziku i posvećeno je stogodišnjici Prvog svetskog rata. Popović nije otkrio kako su vašingtonski bibliotekari primili ovaj poklon u jeku zategnutih odnosa sa Moskvom.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SNP položio vence na Ruskom nekropolju u Beogradu (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Nov.2014

- Srpski narod je svoju slobodu u Prvom svetskom ratu platio ogromnom cenom, suprotstavljajući se austrougarskom i nemačkom napadu - izjavio je Vojislav Mihailović povodom 11. novembra - Dana primirja u Prvom svetskom ratu..Delegacija Srpske narodne partije na čelu sa jednim od osnivača Vojislavom...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.