SKUPLJAJU ISPALJENE METKE PO BELOJ KUĆI

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKUPLJAJU ISPALJENE METKE PO BELOJ KUĆI

VAŠINGTON - Američka Tajna služba pronašla je metak koji je pogodio i razbio prozor na Beloj kući, pre nego što je udario u neprobojno staklo, javila je vašingtonska lokalna WRC televizija.

Metak je pronađen u utorak ujutru, rekao je za televiziju zvaničnik Tajne službe, čije ime nije navedeno i dodao da je još jedan metak pronađen van Bele kuće.

Tajna služba istražuje incident koji se dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u petak, 11. novembra, kada je prijavljena pucnjava u blizini Bele kuće.

Američki mediji su kasnije javili da je osumnjičen Oskar Ramiro Ortega iz Ajdaha, za koga se pretpostavlja da je mentalno bolesna osoba sa povećim policijskim dosijeom, od nasilja u porodici do optužbi za prodaju droge.

Odmah posle pucnjave, policija je pronašla parkirani automobil sa automatskom puškom "kalašnjikov" i okvir za municiju. Kola su dovedena u vezu sa Ortegom i od tada se za njim traga.

Kako javlja Ej-Bi-Si (ABC) televizija, vlasti imaju informacije da je Ortega "opsednut Belom kućom" i, iako ne znaju da li je on u stanju da sprovede neku ozbiljnu akciju, u strahu iščekuju šta bi mogao sledeće da napravi.

Sumnja se da se Ortega nedeljama nalazio u Vašingtonu i da je možda vreme provodio u parku gde su okupljeni pripadnici pokreta Okupirajmo Di-Si (DC), koji se nalazi na nekoliko stotina metara od Bele kuće.

Predsednik Barak Obama se u trenutku pucnjave, 11. novembra, nije nalazio u Vašingtonu, a sada je na desetodnevnoj azijskoj turneji.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pronađen metak koji je pogodio Belu kuću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2011

VAŠINGTON -..Američka Tajna služba pronašla je metak koji je pogodio i razbio prozor na Beloj kući, pre nego što je udario u neprobojno staklo, javila je vašingtonska lokalna WRC televizija...Metak je pronađen u utorak ujutru, rekao je za televiziju zvaničnik Tajne službe čije ime nije navedeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.