SEVERNA KOREJA PONOVO PRETI NUKLEARNIM NAPADOM: Od naših neprijatelja ostaće samo gomila pepela!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Avg.2016, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEVERNA KOREJA PONOVO PRETI NUKLEARNIM NAPADOM: Od naših neprijatelja ostaće samo gomila pepela!

Severna Koreja je postavila nagazne mine u demilitarizovanoj zoni između te zemlje i Južne Koreje, prenela je danas južnokorejska novinska agencija Jonhap. Rojters navodi da se to dešava u trenutnku povećanih napetosti na Korejskom poluostrvu. Izvor tih napetosti jesu upravo godišnje zajedničke vojne vežbe Seula i Vašingtona

Severna Koreja je postavila mine u selu Panmundžom u blizini demilitarizovane zone, koja je pod kontrolom obe Koreje, kao i američke vojske. Udarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << vesti juče bile su da su američka i južnokorejska vojska započele vojne vežbe, gde učestvuje više desetina hiljada vojnika i kojima se simulira napad Severne Koreje.

Kao odgovor na ove poteze, Severna Koreja je zapretila preventivnim nuklearnim napadom, kojim će "pretvoriti" Seul i Vašington u "gomilu pepela". Pjongjang ove vežbe vidi kao probu za invaziju. 

Vežbe "Ulhi Fridom Gardijan (Ulći Freedom Guardian)" su u većoj meri kompijuteski simulirane i u njima učestvuje oko 50 hiljada južnokorejskih i 25 hiljada američkih vojnika.

(Telegraf.rs/Nezavisne novine)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Severna Koreja testirala lansiranje raketa iz podmornice

Izvor: B92, 24.Avg.2016, 00:06

Seul -- Severna Koreja je danas uz svoju istočnu obalu testirala lansiranje balističkih raketa iz podmornice, javila je južnokorejska agencija Jonhap...Testiranje je izvršeno u 5:30 sati ujutro po lokalnom vremenu, odnosno 23 sata po srednjeevropskom vremenu, u blizini grada Sinpo, saopštio je Združeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.