SAD zabranjuje letove američkih aviokompanija na Kubu uz jednu iznimku

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Okt.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zabranjuje letove američkih aviokompanija na Kubu uz jednu iznimku

WASHINGTON - Američka vlada priopćila je u petak da će američkim zrakoplovnim tvrtkama od 10. prosinca, uvesti zabranu letenja na sva odredišta na Kubi, osim Havane, jer Trumpova administracija pojačava pritisak na kubansku vladu.

Američko ministarstvo transporta priopćilo je kako poduzima akciju na zahtjev državnoga tajnika Mikea Pompea radi "daljnjeg vladine politika jačanja ekonomskih pritisaka na kubanski režimu zbog njegove trajne represije nad kubanskim narodom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i potpore Nicolasu Maduru u Venezueli. "

Ta odluka zabranit će američke letove, osim u Havanu, na bilo koju od devet međunarodnih zračnih luka na Kubi.

Washington je odlučio pojačati svoje sankcije protiv Kube, optuživši ju da vojno podržava vladu Nicolasa Madura, predsjednika Venezuele.

Te sankcije, posebice one nad brodovima koji prevoze naftu iz Caracasa, nedavno su uzrokovale nestašice goriva na otoku.

SAD je i ponovo aktivirao zakon koji američkim građanima kubanskog porijekla omogućuje podizanje tužbi protiv stranih kompanija i građana zbog korištenja imovine konfiscirane nakon kubanske revolucije .

Washington je svojedobno suspendirao primjenu Helms-Burtonovog zakona kako bi potaknuo Kubu na demokratizaciju, a ponovo ga je aktivirao u svibnju ove godine, pojačavajući pritisak na Havanu što je pak izazvalo i probleme Španjolskoj.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.