SAD predale Avganistanu kontrolu nad zatvorom Bagram

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Mar.2013, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD predale Avganistanu kontrolu nad zatvorom Bagram

Američka vojska saopštila je danas da je predala avganistanskim vlastima potpunu kontrolu nad zatvorom u Bagramu, gde se nalazi više hiljada pobunjenika talibana i osumnjičenih za terorizam. Kabul i Vašington su mesecima pripremali predaju "avganistanskog Gvantanama" avganistanskim vlastima. SAD su strahovale da će iz zatvora, kad bude bio pod kontrolom Avganistana, deo talibanskih zatvorenika biti oslobođen. "To je značajan korak koji pokazuje da je ...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska SAD napušta zatvor Bagram

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2013

KABUL - Vojska SAD predala je danas u nadležnost Avganistana zatvor Bagram, posljednji centar ove vrste koji je bio pod američkom kontrolom, čime je riješeno važno pitanje koje je opterećivalo odnose između dvije zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.