SAD nastavlja borbu u Jemenu

Izvor: B92, 23.Nov.2011, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD nastavlja borbu u Jemenu

Vašington -- SAD i Jemen nastaviće zajedno borbu protiv ekstremista i pored političke nestabilnosti zbog koje je predsednik Saleh podneo ostavku, saopštio je Pentagon.

U saopštenju se naglašava da je zajednički interes SAD i vlade u Jemenu borba protiv terorizma, posebno uništenje Al Kaide.

Saleh je posle devetomesečnih demonstracija odlučio da odstupi sa mesta predsednika Jemena na kome se nalazio 33 godine i obećao da će u roku od tri meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti održani demokratski izbori.

Odlazak Saleha sa vlasti danas je pozdravio i američki predsednik Barak Obama, istakavši da to znači korak bliže ka novom početku za hrabri narod u Jemenu.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.