SAD bi mogle da najave još jednu isporuku vojne pomoći Kijevu sledeće nedelje — Politiko

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2023, 10:58

SAD bi mogle da najave još jednu isporuku vojne pomoći Kijevu sledeće nedelje — Politiko

 Vašington bi početkom sledeće nedelje mogao da objavi još jedan paket vojne pomoći kijevskoj vladi, preneo je list Politiko.
„Najnoviji paket vojne pomoći Bajdenove administracije Ukrajini iznosio bi 400 miliona dolara za dodatnu protivvazdušnu odbranu, artiljeriju i drugu municiju, kao i oklopna vozila i protivoklopno oružje“, ponovljen je izveštaj. Međutim, u izveštaju nema informacija o oružju i opremi koja bi mogla biti uključena u novi paket. Ministarstvo odbrane SAD očekuje da će to saopštenje biti objavljeno početkom sledeće nedelje. List je takođe citirao zvaničnike američkog Ministarstva odbrane, koji su priznali da ukrajinska kontraofanziva nije donela veće uspehe, a pristalice Ukrajine koje su se nadale prodoru „bile su veoma razočarane“. Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je ranije da su akcije Vašingtona, koji „nastavlja da oružjem pumpa svoje ukrajinske marionete“, „izvan morala i zdravog razuma“. Diplomata je uveren da SAD nastoje da se predstave kao nesebični dobrotvor Ukrajine i manipulišu javnim mnjenjem, skrivajući prave ciljeve svoje politike.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.